Ugrás a tartalomra

Stratégiánk

 „Gazdaságilag-társadalmilag fejlődő, felzárkózó térség és javuló életminőség”

 

Az Észak-Kaposi Partnerek Vidékfejlesztési Egyesület Stratégiájának jövőképe 2020-ra:

A vállalkozások infrastrukturális, technológiai és humánerőforrásának fejlesztésével, a térség turisztikai alapú gazdaságfejlesztésével, az épített és kulturális örökség, a hagyományok megőrzésével, a közösség fejlesztésével, a társadalmi befogadás erősítésével a vidéki térség gazdasági és társadalmi fejlődését érjük el, megtartó képességét erősítjük, melyet a kulturális sokszínűség, fenntartható gazdaság és javuló életminőség jellemez.

Az Egyesület az előző ciklusban (2017-2013) is nagymértékben hozzájárult a térség vonzóvá tételéhez, mind a vállalkozók, mind a lakosság számára. Stratégiánk fő célja, hogy ezen megvalósult fejlesztések folytatásával, újak kialakításával, együttműködések erősödésével hozzájáruljunk egy gazdaságilag-társadalmilag fejlődő, felzárkózó térség létrehozásához, mellyel tovább kívánjuk csökkenteni az elnéptelenedés folyamatát.

 

Átfogó célok

1.

Helyi szükségletekre alapozott közösségi megoldások kialakítása, kulturális, épített és természeti erőforrások megőrzése és hasznosítása a térségben élők életminőségének javítása érdekében.

2.

A gazdasági aktivitás mikro szintjének fenntartása, a vidéki térség specifikumaira alapozott turisztikai fejlesztések létrehozása.

 

Az aktuális Helyi Vidékfejlesztési Stratégiánkat itt találja.

 

A tervezési időszakban készített weboldalunkat itt találja